Böngészőben történő megjelenítéshez kattintson ide.

DKIK HÍRLEVÉL
2023.04.12.

 

Online előadás a hulladékgazdálkodás változásairól

Jelentős változás lép életbe a hazai hulladékgazdálkodás területén, új szabályoknak és kötelezettségeknek kell eleget tennie a hulladéktermelő gazdálkodó szervezetek és intézményeknek. Kamaránk által szervezett előadás: 2023. április 18.

MEGHÍVÓ

a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara nevében tisztelettel meghívjuk Önt, vagy vállalkozása képviselőjét a hulladékgazdálkodás változásairól szóló tájékoztató online előadásunkra.

Rendezvény időpontja: 2023. április 18. 14.00 óra

Rendezvény helyszíne: online webinárium

Az előadás témái:

Jelentős változás lép életbe a hazai hulladékgazdálkodás területén, új szabályoknak és kötelezettségeknek kell eleget tennie a hulladéktermelő gazdálkodó szervezetek és intézményeknek.

2023. július 1-jét követően a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU Zrt.), mint Koncessziós Társaság végezheti a magyarországi települési szilárdhulladék begyűjtését és gondoskodik annak kezeléséről is.

Hogyan és kiket érint ez a változás?

A 2012. évi CLXXXV. törvény azon intézményi és gazdálkodó szervezetek számára, amelyek hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozó hulladékot termelnek és azokat elkülönítetten gyűjtik kötelezően előírja, hogy a MOHU Zrt. által üzemeltetett elektronikus ügyintézési felületén, a Partner Portálon regisztráljanak, valamint a szerződéskötéshez szükséges adatokat megadják.

A hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartoznak például az alábbi hulladékok:

  • csomagolóanyagok (pl. papír, műanyag, fa, fém, üveg, veszélyes csomagolóanyagok stb),
  • elektromos és elektronikus berendezések,
  • elemek és akkumulátorok,
  • gépjárművek és alkatrészeik,
  • gumiabroncs,
  • reklámhordozó és irodai papír,
  • használt sütőolaj,
  • biológiailag lebomló hulladék

Hulladéktermelő regisztrációjáról a MOHU Hulladékgazdálkodási Zrt. munkatársa Rónavölgyi Endre értékesítés vezető tart tájékoztatást.

2023. március 1. és 2023. április 30. között azon gazdálkodó szervezeteknek kell regisztrálniuk a MOHU Partnerportálon, amelyek 2023. február 28. napján a hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység körébe tartozó hulladékot termeltek.  

Az EPR gyártónak április 1-től szintén regisztrálnia kell a MOHU partnerportálján abból a célból, hogy létrejöjjön a közvetlen kapcsolattartási felületet a gyártói kötelezettségeket a gyártó nevében teljesítő koncessziós társasággal.

EPR, azaz a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről, valamint  a DRS, azaz a kötelező visszaváltási rendszerről  MOHU Hulladékgazdálkodási Zrt. képviseletében  Szabó Szilvia, gyártói felelősségi rendszerek vezető tart tájékoztatást.

A részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb 2023. április 17-ig szíveskedjen jelezni az alábbi regisztráció kitöltésével!

 

Regisztráció

MKIK GVI: 2023. áprilisi online konjunktúra felvétel

TOVÁBB

 

2023-tól negyedéves az átalányadózó egyéni vállalkozó adó- és járulékbevallása

TOVÁBB

 

Építési beruházások költségnövekményének bejelentési követelményeinek szabályai

TOVÁBB

Munkavédelmi oktatási tematika

TOVÁBB

 

Tájékoztató a transzferár-adatszolgáltatáshoz

TOVÁBB

 

Miért éppen Franciaország? – online tájékoztató

TOVÁBB

Látogasson el Facebook oldalunkra!

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara hírlevele, melyet kamaránk tagjai kapnak, és akik feliratkoztak hírlevelünkre, illetve akik a regisztráció során jelezték ez iránti igényüket. Levelezési listánkat semmilyen célra nem adjuk át harmadik személynek! Amennyiben Ön szándéka ellenére szerepel címlistánkon, kérjük, jelezze leiratkozási szándékát!

Leiratkozás