Böngészőben történő megjelenítéshez kattintson ide.

DKIK HÍRLEVÉL
2022.10.28.

 

Gyármentő programot indít a Kormány

Gyármentő programot indít a Kormány, amelynek további részletei a Magyar Közlöny 2022. évi 173. számában olvashatók, a Kormány 1514/2022. (X. 26.) Korm. határozata a Gyármentő Program részleteiről és a hozzájuk tartozó felelősök listájáról.

A Gyármentő Programot a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. fogja lebonyolítani. A Kormány felhívja a Pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a Beruházás ösztönzési célelőirányzat jogcímcsoport javára legfeljebb 150 000 000 000 forint többletforrás biztosításáról, mely tartalmazza a Gyármentő Programban nyújtott támogatást és a lebonyolítás díját is.

A Kormány 150 milliárd forint összegű, nagyvállalatok energiahatékonyságát növelő beruházásaihoz nyújtott vissza nem térítendő támogatására (Magyar Közlöny 2022. évi 173. száma) azok a vállalkozások pályázhatnak, amelyek minimum 200 millió forint fejlesztés keretében bővítik energiaellátási kapacitásukat. Budapesten legfeljebb 30%, vidéken legfeljebb 45%-os támogatási intenzitás lesz elérhető, egy vállalat pedig összesen kb. 6,2 milliárd Ft támogatásra lehet jogosult. A támogatási kérelem benyújtásának feltétele lesz egy online regisztráció, ahová 2022. november 2-ától lehet jelentkezni. A programot a Külgazdasági és Külügyminisztérium alá tartozó beruházásösztönzési ügynökség fogja koordinálni.

Emellett megjelent a 1509/2022. (X. 21.) Korm. határozat a geotermikus energiahasznosítással kapcsolatos intézkedésekről. A Kormány szükségességét érzi a geotermikus energiahasznosítás szabályozási környezet felülvizsgálatának.

A Kormány támogatja, hogy a bányafelügyelet felügyeleti hatáskörével a geotermikus energiahasznosítás felhasználásának növelése érdekében, geotermikus energia kinyerésére és energetikai célú hasznosítására irányuló tevékenységekkel kapcsolatos engedélyezési és felügyeleti hatásköröket lásson el.

A Technológiai és Ipari Minisztérium a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságával, a Belügyminisztériummal és az Agrárminisztériummal együttesen gondoskodik a végrehajtás érdekében szükséges jogszabályok előkészítéséről. A Technológiai és Ipari Minisztérium a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságával a geotermikus energiahasznosítására irányuló fejlesztéseket, beruházások ösztönzéseit vizsgálja meg.

 

 

Változás a kamarai hozzájárulás megfizetésével kapcsolatban

TOVÁBB

 

Dunaújvárosért Díjat kapott Králik Gyula, kamaránk elnöke

TOVÁBB

 

Elindult az MKIK GVI októberi konjunktúrafelvétele: Az áremelés gazdasági hatásai

TOVÁBB

Meghívó a Klaszter EXPO Start rendezvényére

TOVÁBB

 

Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program

TOVÁBB

 

A foglalkoztatás-felügyeleti ellenőrzések tapasztalatai

TOVÁBB

Látogasson el Facebook oldalunkra!

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara hírlevele, melyet kamaránk tagjai kapnak, és akik feliratkoztak hírlevelünkre, illetve akik a regisztráció során jelezték ez iránti igényüket. Levelezési listánkat semmilyen célra nem adjuk át harmadik személynek! Amennyiben Ön szándéka ellenére szerepel címlistánkon, kérjük, jelezze leiratkozási szándékát!

Leiratkozás