Böngészőben történő megjelenítéshez kattintson ide.

DKIK HÍRLEVÉL
2023.02.08.

 

Letölthetők az online pénztárgépek adatai

2023. február 6-tól elérhető a NAV új szolgáltatása, amivel gép-gép kapcsolaton keresztül letölthetőek az online pénztárgépekből érkező adatok.

A webszolgáltatással az adózók további eszközt kapnak adminisztrációs terheik csökkentéséhez, üzleti folyamataik ellenőrzéséhez és ügyvitelük digitalizációjához.

Az adózó könyvelőprogramja, illetve más ügyviteli alkalmazása is hozzáférhet a pénztárgépeiről érkezett naplóállományokhoz, ha a szoftver fejlesztője kialakítja a megfelelő funkciót. A pénztágép adatainak gépi letöltésével automatizálható az adatbevitel, a pénztágépes bevételek gépi könyvelése, pénztárgéppel kialakított nyugták és egyéb bizonylatok elemzése, kimutatások készítése.

szolgáltatás specifikációjának aktuális verziója a NAV GitHub oldalán érhető el:

https://github.com/nav-gov-hu/Online-Cash-Register-Logfile/tree/master/docs

További részletes információt és a lekérdező interfész használatával kapcsolatos fontosabb tudnivalókat a NAV oldalán, az alábbi elérhetőségen szerezhet:

https://nav.gov.hu/ado/egyeb/jelentosen-megkonnyiti-a-konyvelok-dolgat-a-nav-azzal-hogy-letolthetok-az-online-penztargepek-adatai

 

Felhívás mesterképzésre és vizsgára!

TOVÁBB

 

Előadás a Munka Törvénykönyve 2023. január 1-i változásairól

TOVÁBB

 

Finanszírozza pályázati forrásból vállalati képzéseit – online előadás

TOVÁBB

Pályázati felhívás kamarai gyakorlati oktató képzés országos tréneri névjegyzékébe történő felvételre

TOVÁBB

 

MNB aktuális konjunktúra felmérése

TOVÁBB

 

Kézművesség ezer éve és jövője a Kárpát-medencében

TOVÁBB

Látogasson el Facebook oldalunkra!

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara hírlevele, melyet kamaránk tagjai kapnak, és akik feliratkoztak hírlevelünkre, illetve akik a regisztráció során jelezték ez iránti igényüket. Levelezési listánkat semmilyen célra nem adjuk át harmadik személynek! Amennyiben Ön szándéka ellenére szerepel címlistánkon, kérjük, jelezze leiratkozási szándékát!

Leiratkozás