Böngészőben történő megjelenítéshez kattintson ide.

DKIK HÍRLEVÉL
2023.10.03.

 

Felkérés kérdőív kitöltésére az MNB konjunktúra felmérésében

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Kérik, segítsék munkájukat a rövid kérdőív kitöltésével 2023. október 15-ig.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.

A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény adta keretek között néhány olyan kérdés megválaszolásában szeretnénk együttműködésüket kérni, amelyek segítenek pontosabb képet alkotni a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetéről, illetve az általános üzleti hangulat aktuális és jövőbeli várakozásairól. Kérjük, segítsék munkánkat azzal, hogy kitöltik az MNB honlapján az alábbi hivatkozáson elérhető rövid kérdőívet 2023. október 15-ig. A kitöltés mintegy 10 percet vesz igénybe.

https://mnbpoll.mnb.hu/Survey.aspx?surveyid=155045204&lng=hu-HU

Eddigi felméréseink eredményei megtalálhatók az MNB honlapján az alábbi hivatkozásra kattintva:

https://www.mnb.hu/penzugyi-stabilitas/publikaciok-tanulmanyok/vallalati-konjunktura-felmeres

Az adatszolgáltatás nem kötelező, a felmérésben való részvétel önkéntes. A válaszadás név nélkül történik (anonim). A kérdőív nem tartalmaz a vállalat azonosítására alkalmas kérdéseket. Az adatgyűjtés statisztikai célból történik. A válaszokat összesítve dolgozzuk fel, amelyekből egyedi adatokat nem tartalmazó elemzéseket kívánunk készíteni. Amennyiben a felmérés kapcsán kérdésük merülne fel, az MNB illetékes munkatársai készséggel állnak rendelkezésre a vallalatifelmeres@mnb.hu e-mail címen keresztül.

Köszönjük szíves együttműködésüket!

 

MNB Versenyképességi tükör című kiadványa

TOVÁBB

 

5%-os kamat mellett már elérhető az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+

TOVÁBB

 

Debrecenben rendezik meg a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóját

TOVÁBB

Üzleti partnerkeresés kábelkonfekcionálás, elektronika területen

TOVÁBB

 

Speciális, művészeti csapatépítő programok: a közös alkotás öröme

TOVÁBB

 

OIP pályázat: Informatika a köz szolgálatában 2023

TOVÁBB

Látogasson el Facebook oldalunkra!

Hasznosnak tartja hírlevelünket? Népszerűsítse munkatársai, ismerősei között! Itt iratkozhatnak fel a hírlevélre:
https://dkik.hu/feliratkozas

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara hírlevele, melyet kamaránk tagjai kapnak, és akik feliratkoztak hírlevelünkre, illetve akik a regisztráció során jelezték ez iránti igényüket. Levelezési listánkat semmilyen célra nem adjuk át harmadik személynek! Amennyiben Ön szándéka ellenére szerepel címlistánkon, kérjük, jelezze leiratkozási szándékát!

Leiratkozás