Böngészőben történő megjelenítéshez kattintson ide.

DKIK HÍRLEVÉL
2019.11.25

 

Kúria döntése: borravaló pénztárgépben tárolása

Megjelent a tájékoztató a Kúria azon döntéséről, amelyben a vendéglátóhelyeken történő borravaló kezeléséről hoztak határozatot.

Közigazgatási perben az adóhatóság megbírságolt egy kávézót mely során eltérést tapasztaltak a pénztárgép kasszája és a pénztárgép bevételéhez képest.

Az adóhatóság álláspontja szerint az online pénztárgépben minden pénzmozgást rögzíteni kell. A tényleges bevétel és a pénztárzárás bevétele közötti eltéréssel a mulasztás megvalósult, ezért megbírságolták az adóalanyt. A pénztároló eszközben lévő pénzkészletnek összeg és összetétel szerint meg kell egyezni a pénztárgépen bizonylatolt értékesítések és egyéb pénzmozgások egyenlegével, kivéve, ha az eltérést az üzemeltető működési sajátosságai okozzák és az eltérés mértéke e működési sajátosságokhoz igazodik. Az RSN07 kód alkalmazásával, a borravalót elkülönítve, jogszerűen pénztárgépbe kell helyezni, elkerülve az eltérést.

A Kúria döntéséről a részleteket az alábbi linken olvashatják:

https://kuria-birosag.hu/hu/sajto/borravalo-kezelese-es-penztargep-egyenlege-dontott-kuria

valamint

https://adozona.hu/adozas_rendje/Kuria_elkulonitve_kell_tarolni_a_borravalot_7OXDGE

 

 

Látogasson el Facebook oldalunkra!

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara hírlevele, melyet kamaránk tagjai kapnak, és akik feliratkoztak hírlevelünkre, illetve akik a regisztráció során jelezték ez iránti igényüket. Levelezési listánkat semmilyen célra nem adjuk át harmadik személynek! Amennyiben Ön szándéka ellenére szerepel címlistánkon, kérjük, jelezze leiratkozási szándékát!

Leiratkozás