Böngészőben történő megjelenítéshez kattintson ide.

DKIK HÍRLEVÉL
2023.06.16.

 

Vármegye- és országbérlet elszámolhatóságáról

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) jelzése szerint számos munkavállalói panasz érkezett, hogy az új vármegye- és országbérletekkel kapcsolatosan, a 39./2010 (II.26.) kormányrendeletben foglaltak ellenére a munkáltatók a munkavállalók munkába járását szolgáló teljes árú, utazási kedvezménnyel megváltott, illetve üzletpolitikai kedvezménnyel csökkentett árú bérleteik vagy menetjegyeik árát nem számolják el és a munkavállalók költségeit nem térítik vissza.

Magyarország kormánya annak érdekében, hogy a rendeletben foglaltaknak minden munkáltató eleget tegyen, vizsgálni fogja az utazási költségekkel kapcsolatos elszámolási kötelezettségek teljesítését.

A célból, hogy minden vállalkozó helyesen járjon el, felhívjuk a figyelmüket a 39./2010 (II.26.) kormányrendeletben foglalt kötelezettségekre.

A munkavállalói panaszok elkerülése érdekében az MKIK készített egy rövid tájékoztatót, melyben összefoglalásra kerültek a főbb kötelességek, és további hasznos információk az új bérletekre vonatkozóan. A tájékoztatót a csatolt pdf-ben találja!

Ország- és vármegyebérlethez kapcsolódó részletes tájékoztatót az országbérlet.hu oldalon is talál, ahol a Gyakran ismételt kérdések fülön az árral, kedvezményekkel, megvásárlással, munkahelyi költségtérítéssel kapcsolatosan minden információ elérhető.

 

Szakmázz velünk! – pályaorientációs tábor

TOVÁBB

 

Törvénymódosítás: a saját munkavállaló szakirányú oktatása

TOVÁBB

 

Adó és számviteli tanácsadás júniusban

TOVÁBB

GFM tájékoztató a nyári diákmunka szabályairól

TOVÁBB

 

E-MOB - Országos e-mobilitás konferencia és kiállítás Milánóban

TOVÁBB

 

Szakmai út Bajorországba - Hulladékgazdálkodás

TOVÁBB

Látogasson el Facebook oldalunkra!

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara hírlevele, melyet kamaránk tagjai kapnak, és akik feliratkoztak hírlevelünkre, illetve akik a regisztráció során jelezték ez iránti igényüket. Levelezési listánkat semmilyen célra nem adjuk át harmadik személynek! Amennyiben Ön szándéka ellenére szerepel címlistánkon, kérjük, jelezze leiratkozási szándékát!

Leiratkozás