Böngészőben történő megjelenítéshez kattintson ide.

DKIK HÍRLEVÉL
2023.02.15

 

Vállalkozások energetikai problémáinak felmérése

Várjuk észrevételeit rövid határidővel: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarához ismételten energiaellátási nehézséget és az energiaszolgáltatók/kereskedők erőfölénnyel való visszaélését valószínűsíthető jelzések érkeztek!

A jelzések szerint számos vállalkozás energiaellátási problémával küzd, illetve a kialakult energiaválság miatt a KKV-szektor teljesen védtelen az energiakereskedőkkel szemben. Több vállalkozó nem tud új szerződést kötni, mert az előző kereskedő nem adja le a fogyasztó szállítási hely (POD) azonosítóját.

A minimális energiafelhasználású mikrovállalkozások közül sok saját lakóingatlanjába van bejegyezve. Az MVM tájékoztatása szerint amennyiben nem lehetséges a lakóingatlan megosztása, akkor a teljes felhasználási hely nem lakossági árú áram vételezésére jogosult csak, ezzel pedig aránytalan terhet rónak a vállalkozóra.

Annak érdekében, hogy felmérhessék, hogy a fentebb leírt problémák országos mértékűek és a vállalkozások jelentős részénél fennállnak-e, kérjük szíves együttműködését észrevételeinek megküldésével! Amennyiben megerősítésre kerül, hogy minden megyében nagyszámban van ilyen problémával küzdő vállalkozás, abban az esetben az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jelezni fogja ezt az Energiaügyi Minisztérium felé.

Kérjük, hogy az észrevételeit legkésőbb 2023. február 17-e (péntek) 12 óráig szíveskedjen megküldeni kohalmi@dkik.hu e-mail címre, hogy azt összesítés után továbbítani tudjuk a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának!

 

Felhívás mesterképzésre és vizsgára!

TOVÁBB

 

Előadás a Munka Törvénykönyve 2023. január 1-i változásairól

TOVÁBB

 

Megjelent a Magyar Kézműves Remek pályázat idei felhívása

TOVÁBB

Pályázati felhívás kamarai gyakorlati oktató képzés országos tréneri névjegyzékébe történő felvételre

TOVÁBB

 

Felhívás Országos Ágazati Alapvizsga Vizsgaelnöki és Vizsgafelügyelői Névjegyzékbe történő jelentkezésre

TOVÁBB

 

Sugárúti Fesztivál – felhívás közös felvonulásra, ünneplésre

TOVÁBB

Látogasson el Facebook oldalunkra!

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara hírlevele, melyet kamaránk tagjai kapnak, és akik feliratkoztak hírlevelünkre, illetve akik a regisztráció során jelezték ez iránti igényüket. Levelezési listánkat semmilyen célra nem adjuk át harmadik személynek! Amennyiben Ön szándéka ellenére szerepel címlistánkon, kérjük, jelezze leiratkozási szándékát!

Leiratkozás