Böngészőben történő megjelenítéshez kattintson ide.

DKIK HÍRLEVÉL
2019.10.14

 

Még lehet jelentkezni a térítésmentes Vállalkozói Mentorprogram képzéseire!

Október 31-ig lehet jelentkezni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által támogatott Országos Vállalkozói Mentorprogram beszállítói és külpiaci alprojektjére.

Beszállítói mentoráltnak olyan, elsősorban termelőtevékenységet folytató kkv-kat keresünk, akik be kívánnak lépni a hazai, illetve uniós/nemzetközi beszállítói láncokba, illetve fejlesztenék a beszállítás területén meglévő tudásukat.

Külpiaci mentoráltnak pedig olyan kkv-k érdeklődését várjuk, akik exportképesek, bővíteni szeretnék a külpiaci tudásukat, vagy be kívánják indítani külkereskedelmi tevékenységüket, tapasztalt, jó eredményeket elért közepes ill. nagyvállalatok iránymutatásával.

A jelentkezéseket a www.vallalkozztudatosan.hu címen lehet benyújtani.

A beszállítói és külpiaci mentorálás elsődleges célja – a kormányzati célokkal összhangban – a kkv-k ösztönzése termelési, szolgáltatási színvonaluk emelése.

A beszállítói alprogram célja, hogy a hazai kkv-k be tudjanak lépni a hazai és nemzetközi beszállítói láncokba – ezáltal akár potenciális beszállítójává váljanak nem csak a programban részt vevő, így integrátori szerepet is betöltő mentorcégeknek, de számos más, a beszállítóik elé magas követelményeket állító hazai és külföldi vállalkozásnak.

Fejér megyében az alábbi beszállítói mentorcégek mellé várják a (vállalatonként) 4-4 mentorálandó kkv jelentkezését: Brunswick Bowling Magyarország Kft., Fiers Mechanika Kft., Simon István egyéni vállalkozó.

A külpiaci alprogramban a magyar tulajdonú kkv-k exportképességének kialakítása, illetve annak növelése, továbbfejlesztése a cél.

Fejér megyében a Videoton Holding Zrt. és a PCE Consumables Europe Kft. külpiaci mentorcégek mellé várják 6-6 mentorálandó kkv jelentkezését.

A projekt alatt már megerősödött, minőségileg magasabb szintet elért kkv-k a program végére képesek lesznek önállóan bekapcsolódni a nemzetközi munkamegosztásba akár beszállítóként, akár közvetlen exportőrként. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram e célok eléréshez Fejér megyében is csoportos, szakmai mentorálással nyújt segítséget a fenti 3 beszállítói és 2 külpiaci mentorcég közreműködésével.

A pályázati felhívásokról és a jelentkezésről bővebb információt a projekt honlapjáról - www.vallalkozztudatosan.hu - és a megyei programkoordinátoroktól lehet megtudni.

A Széchenyi 2020 program keretében 3,3 Mrd Ft európai uniós támogatás segítségével 2020 végéig megvalósuló projektet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (2,3 Mrd Ft) az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (0,2 Mrd Ft), illetve a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal (0,8 Mrd Ft) konzorciumi együttműködésben valósítja meg.

További információ:

R. Kurjancsek Judit, Fejér megyei programkoordinátor

Tel.: +36 20 372 9504

Email: kurjancsek.judit@mkik.hu

 

Indul az MKIK GVI 2019. októberi online konjunktúra felvétele

TOVÁBB

 

A Szakképzés 4.0 stratégiáról

TOVÁBB

 

Kiállítói lehetőség Magyarország első Országos Közbeszerzési Találkozóján

TOVÁBB

Látogasson el Facebook oldalunkra!

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara hírlevele, melyet kamaránk tagjai kapnak, és akik feliratkoztak hírlevelünkre, illetve akik a regisztráció során jelezték ez iránti igényüket. Levelezési listánkat semmilyen célra nem adjuk át harmadik személynek! Amennyiben Ön szándéka ellenére szerepel címlistánkon, kérjük, jelezze leiratkozási szándékát!

Leiratkozás