Böngészőben történő megjelenítéshez kattintson ide.

DKIK HÍRLEVÉL
2023.06.28.

 

Litván vámhatóság szigorúbb ellenőrzései

A június 5-én Litvániában életbe lépett korlátozó intézkedések változnak július 3-tól. A szigorítások az Oroszországba és Belaruszba, illetve más harmadik országba irányuló kivitelek és a tranzitszállítások vámellenőrzését érintik.

Litvánia a bevezetésre kerülő intézkedésekről tájékoztatta az Európai Bizottságot és a tagállami vámhatóságok vezetőit. A szigorúbb vámellenőrzésről szóló tájékoztatást a csatományban találja!

A litván vámhatóság a jövőben a kivitelek, kiléptetések és tranzitszállítások során a mellékelt dokumentumban vámtarifaszám szerint felsorolt árukörök esetében vizsgálni fogja a gyártói nyilatkozatok meglétét, adattartalmát is.

A Litvánia érintésével tervezett kivitelek és tranzitszállítások során javasolt a tájékoztatóban foglaltak figyelembevétele. Szíves tájékoztatásul csatoljuk a korábbi, júniusi szigorításokat tartalmazó dokumentumot is.

 

Törvénymódosítás: a saját munkavállaló szakirányú oktatása

TOVÁBB

 

Megjelent a törvény a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről

TOVÁBB

 

GFM tájékoztató a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos kötelezettségekről

TOVÁBB

Extraprofit adók

TOVÁBB

 

K&H kiválósági díj pályázat

TOVÁBB

 

Már pályázható a megújult Effekt 2030 – Az ESG megoldások díja

TOVÁBB

Látogasson el Facebook oldalunkra!

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara hírlevele, melyet kamaránk tagjai kapnak, és akik feliratkoztak hírlevelünkre, illetve akik a regisztráció során jelezték ez iránti igényüket. Levelezési listánkat semmilyen célra nem adjuk át harmadik személynek! Amennyiben Ön szándéka ellenére szerepel címlistánkon, kérjük, jelezze leiratkozási szándékát!

Leiratkozás