Böngészőben történő megjelenítéshez kattintson ide.

DKIK HÍRLEVÉL
2023.02.01.

 

Munkába járási költségtérítés adómentes összegének megemelése

A Magyar Közlöny 2023. évi 14. számában megjelent a Kormány rendelete a munkába járás címén adható költségtérítés egyes szabályainak veszélyhelyzetben történő alkalmazásáról.

A munkában töltött napokra a munkahely és a lakó- vagy tartózkodási hely között és/vagy hazautazásra a munkahely és a lakóhely között közforgalmi úton mért oda-vissza távolság figyelembevételével kilométerenként 30 forint értékben kap költségtérítést a magánszemély.

A meghatározott mérték első alkalommal a 2023 január hónapjára munkába járás címén kifizetett költségtérítés esetében alkalmazható. A munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítés esetében 2023. február hónapjára alkalmazható először.

A Kormány rendelete 2023. január 28. napjától érvényes, a vállalkozásokat érintő pozitív változás a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kérésére valósult meg.

A rendelet módosításához kapcsolódóan szíves figyelmébe ajánlom a Cafeteria TREND 2023. január 31-i online különkiadását a Cafeteria Trend Facebook és You Tube csatornáján:

https://www.youtube.com/watch?v=gxY8pur7V6Y

https://www.facebook.com/events/5874468772647022

 

Adó- és számviteli tanácsadás: minden páros héten

TOVÁBB

 

Felhívás mesterképzésre és vizsgára!

TOVÁBB

 

MNB aktuális konjunktúra felmérése

TOVÁBB

Vállalkozások munkaerő támogatása

TOVÁBB

 

Az árkockázat megosztása az állami megrendelők és építési vállalkozások között

TOVÁBB

 

Ausztria, mint gazdasági székhely

TOVÁBB

Látogasson el Facebook oldalunkra!

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara hírlevele, melyet kamaránk tagjai kapnak, és akik feliratkoztak hírlevelünkre, illetve akik a regisztráció során jelezték ez iránti igényüket. Levelezési listánkat semmilyen célra nem adjuk át harmadik személynek! Amennyiben Ön szándéka ellenére szerepel címlistánkon, kérjük, jelezze leiratkozási szándékát!

Leiratkozás