Böngészőben történő megjelenítéshez kattintson ide.

DKIK HÍRLEVÉL
2023.05.25.

 

NTAK adatszolgáltatás szakaszos bevezetését javasolja a MTÜ

A vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók kötelező adatszolgáltatásának szakaszos bevezetését javasolja a Kormánynak a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A javaslat szerint 2023. július 1-jétől csak azoknak a vendéglátóegységeknek, illetve turisztikai attrakcióknak válik kötelezővé az adatszolgáltatás, amelyek 2022. évi nettó árbevétele szolgáltatási helyenként meghaladta a 100 millió forintot.

2024. január 1-jétől pedig már azok vendéglátóegységek, illetve turisztikai attrakciók is kötelesek lesznek az adatszolgáltatásra, amelyek szolgáltatási helyenként 2022. évi nettó árbevétele elérte a 12 millió forintot, de nem haladta meg a 100 millió forintot.

A Kormánynak benyújtott javaslat szerint 12 millió forint nettó árbevételt el nem érő vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók számára pedig nem lesz kötelező az NTAK adatszolgáltatás.

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy bár az adatszolgáltatási kötelezettség nem fog érinteni minden vállalkozást, azonban az NTAK-ba továbbra is regisztrálnia kell minden nyilvántartásba vételi dokumentummal rendelkező vendéglátó üzletnek és turisztikai attrakciónak.

Az MTÜ sajtóközleménye a mellékletben található!

 

 

Szakmázz velünk! – pályaorientációs tábor

TOVÁBB

 

Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai hírlevele

TOVÁBB

 

MKIK MOHU tájékoztató rendezvényről készült videófelvétel

TOVÁBB

Európai Vállalkozásfejlesztési Díj (EEPA) - 2023

TOVÁBB

 

CHINA BRAND FAIR 2023

TOVÁBB

 

Online pénztárgép kötelező használatának kiváltása Vendégem applikációval

TOVÁBB

Látogasson el Facebook oldalunkra!

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara hírlevele, melyet kamaránk tagjai kapnak, és akik feliratkoztak hírlevelünkre, illetve akik a regisztráció során jelezték ez iránti igényüket. Levelezési listánkat semmilyen célra nem adjuk át harmadik személynek! Amennyiben Ön szándéka ellenére szerepel címlistánkon, kérjük, jelezze leiratkozási szándékát!

Leiratkozás